About Us

Wanyuri(BTW nummer:806281717 )is een vzw die kinderen, landbouwers, weduwen etc. helpt in Kameroen.De vzw Wanyuri heeft als doel het verlenen van ontwikkelingshulp en het helpen van binnen-en buitenlandse organisaties met dezelfde maatschappelijke doelstelling. Wanyuri is sinds December 2016 begonnen met zijn activiteiten.

Kameroen is het land waar wij momenteel onze projecten uitvoeren. In deze fase is dit in Kumbo/Banso, een regio met 43 dorpjes en met ongeveer 127.638 inwoners.

Sunjo Relindis (de oprichter van wanyuri) woont nu sinds 5 jaar in België. Samen met haar man, Kurt Vandewalle, woont ze in Spiere-Helkijn. Sunjo is opgegroeid in Bamenda en heeft dan in Yaoundé geleefd. Haar moeder kwam van Meluf, een van deze klein dorpjes rond Kumbo/Banso. De broer en de zus van haar mama wonen daar nog.

De moeder van Sunjo was iemand met een bijzonder groot hart. Zelfs al had ze niet veel, ze hielp iedereen die ze kon helpen. Ze was in die regio ook goed gekend. Haar bijnaam was “Yuri”, wat betekent “luisteren”. Sunjo en enkele van de zussen willen dit werk van de mama verderzetten, en daarom hebben ze de vzw “Wanyuri” opgericht, wat zo veel betekent als “kind van Yuri”.
Om alles zo transparant mogelijk te maken is een vzw Wanyuri opgericht in België, en een vzw Wanyuri opgericht in Kameroen.

In deze dorpjes zijn er heel wat noden. Om enkele van de belangrijkste te noemen: slechte sanitaire voorzieningen, geen drinkbaar water, geen elektriciteit, te kleine en vervallen schoolgebouwen zonder schoolmaterialen en banken, vruchtbaar land maar geen landbouw materialen en zaden. We zouden die mensen kunnen helpen door eten te geven, of hun schoolgelden te betalen (wat we nu in het begin hebben gedaan), maar dat is niet de manier waarop we willen blijven helpen. We willen dat de inwoners daar meer zelfstandig voor zichtzelf kunnen zorgen, zodat ze geen hulp van buitenaf, vb. uit Europa, meer nodig hebben en dat ze dit alles kunnen bereiken terwijl ze hun culturele eigenheid kunnen behouden. Daarom focussen wij op investeringsprojecten om hulp aan deze noden inzake van onderwijs, gezondheidszorg, voeding, kledij, huisvesting, watervoorziening, elektriciteit enz te verlenen. Kortom alle maatregelen die de levenskwaliteit , de zelfstandigheid of de ontwikkelingskansen verbeteren.

Donaties worden dan ook direct overgedragen aan lopende projecten.Onze missie is om hoop en de mogelijkheid de dromen van hen die het hebben verloren terug te geven. Door het verbeteren van de kwaliteit van het leven voor de kansarmen en mensen gevangen in de cyclus van armoede.. Wij bieden noodhulp aan extreem arme families, met inbegrip van kosten voor de gezondheidszorg, onderhoud van de woning en de aankoop van fundamentele benodigdheden. Wij steunen ook lokale scholen en wij promoten landbouw en kleine eenmanszaken om de mensen financieel onafhankelijk te maken. We werken ook samen met lokale vzw’s om de armoede in Kameroen uit te roeien door ophaal- projecten die gericht zijn op het bereiken van deze doelen . Wij geloven in het behoud van transparantie met onze donateurs en sponsors.

Wij geloven in het behoud van transparantie met onze donateurs en sponsors . Een ander punt dat in termen van algemene transparantie een rol speelt.

Visie:

De visie van Wanyuri Foundation is een platform waar mensen uit de hele wereld met goede bedoelingen in de richting van de mensheid samen kunnen komen om armoede te bestrijden en het bevorderen van ontwikkeling van de gemeenschap in Kameroen en Afrika als geheel op een verantwoordelijke en duidelijke wijze te bieden.

Samenwerken Charities en instellingen:

Wanyuri Charity streeft de bovenstaande doelen te bereiken door samen te werken met bekende, lokale/ internationale goede doelen en het welzijn van de verenigingen in het buitenland en in Afrika. We staan ​​open voor samenwerkingen met andere stichtingen, liefdadigheidsorganisaties en VZW’S met het oog op de onderwijs- en ontwikkelingscondities invloed in Afrika.

Personeel:

De Wanyuri Charity Group bestuur bestaat uit toegewijde individuen die hun tijd vrijwillig spenderen en ontvangen geen financiële vergoedingen.

 

donaties:

Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks naar Wanyuri.

sponsors:

Sponsors worden regelmatig informeert zo kunnen ze ook up 2date zijn met lopende projecten.

Vision:

The vision of Wanyuri Foundation is to provide a platform where people from around the world with goodwill towards humanity can come together to fight poverty and promote community development in Cameroon and Africa as a whole in an accountable and transparent way.

Collaborating Charities and Institutions:

Wanyuri Charity pursues the above goals through collaborating with well-known, local/international charities and welfare associations abroad and in Africa like MECUDA or Bongsuiro Women Group. Our collaborators help us in selecting and overseeing the projects in these countries. We are open to working together with other foundations, charity organisations and NGO’s in order to impact the educational and developmental conditions in Africa.

Staff:

The Wanyuri Charity Group board consists on dedicated individuals who volunteer their time and receive no monetary reimbursement. As we grow and expand our projects if need arises we might employ a full time accountant.

Donations:

100% of each euro provided by our sponsors goes toward financing projects aimed at supporting children and families in underprivilledged conditions .

Sponsors:

Sponsors are encouraged to collaborate with the charity through any of the means listed below. Upon registering with our charity, each sponsor will be provided with a password, which will grant access to the online profile of the project they choose to support. Sponsors can also arrange to go visit onsite projects in Africa. Such trips can be facilitated through the local charities and associations with whom we collaborate.