+32466184131 | +32486169250 info@wanyuri.org

Wanyuri nieuws en events

Een kort verslag vanuit Kameroen

Reeds twee weken gingen voorbij in het verre Kameroen. We hebben al heel wat van het land gezien en hebben er al veel genot van gehad. We gingen van Douala naar Kribi en van Kribi naar de hoofdstad Yaounde. Ondertussen zijn we reeds enkele dagen in Bamenda. Komende woensdag vertrekken we naar Banso. We werden al enorm verwend door familie en vrienden die voor ons kookten. De variëteit van de heerlijke Kameroense keuken was zonder twijfel genietenswaardig.

Wat Wanyuri betreft, werden we op zaterdag 1 september bevoorrecht om het ‘Mankon Palace’ in Bamenda te bezoeken. Daar kregen we een interessante, begeleide rondleiding in het museum. Daarnaast ontmoetten we de Fon van Mankon (of zoals we het in België kennen, de burgemeester van Mankon). Het bezoek werd georganiseerd door Green-Arm Cameroon, een organisatie die zich richt op de bescherming van het milieu. De ‘burgemeester’ was blij om ons te zien en moedigde beide organisaties aan om het goede werk dat we verrichten verder te zetten. Na het interessante gesprek bezochten we de projectsites van Green-Arm Cameroon. We besproken hoe beide organisaties konden samenwerken om de projecten te realiseren. Het gaat hierbij om volgende projecten: ‘Ecovillage project’, ‘Tim-Tim water project’ en ‘Recreational park project’.

Op zondag 2 september vond een diabetestraining plaats in Mankon, Bamenda. Deze training werd georganiseerd door Green-Arm Cameroon in samenwerking met Wanyuri. Zelf was ik als bestuurslid van Wanyuri en verpleegkundige hoofdspreker van de dag. De opkomst was aanmoedigend en de training was zeer interactief. We zijn ervan overtuigd dat de bevolking belangrijke informatie over diabetes mee kon nemen naar huis. Er vonden ook verschillende entertainende activiteiten plaats tijdens de training. Zo namen we deel aan de traditionele dans van de Mankon-gemeenschap. Kortom, het was een fantastische dag.

Op dinsdag 4 september brachten we een bezoek aan het Good Shepherd Orphanage. De dag erna vertrokken we richting Banso om het lopende sanitair project op te volgen en om wat reeds  afgewerkt is te overhandigen aan de desbetreffende scholen. Onder andere de schoolbanken, tafels, kasten, stoelen voor de kleuterschool en stoelen voor het personeel zijn reeds afgewerkt. Daarnaast zijn de toiletgebouwen voor de 5 scholen en de renovatie van de klaslokalen in de Katholieke school van Firkov al in orde. Na de overhandiging in Kumbo en de meetings met de schooldirecteuren reizen we verder naar Buea en Limbe om daarna terug te komen naar het kleine België.

De uitspraak ‘Kameroen is het kleine Afrika’ klopt wat ons betreft.

 

Daphne

Bestuurslid

 

nl_NLNL