+32466184131 | +32486169250 info@wanyuri.org

Wanyuri nieuws en events

Een terugblik op 2017

‘Geven maakt je mooi’. Zo luidt de slogan van liefdadigheidsorganisatie vzw Wanyuri. En 2018 zal opnieuw een jaar van ‘geven’ worden voor de vzw.

Wanyuri werd opgericht door Sunjo Raine Kiven en bestaat nog net geen volledig jaar, maar heeft al drie succesvolle evenementen in België achter de rug waarbij geld werd ingezameld om kansarme gezinnen in Kameroen te helpen. Ook in Kameroen werd er al heel wat actie ondernomen.

Power-Up en spaghetti voor Kameroen

Power-Up voor Kameroen werd in juli 2017 georganiseerd: een sportmarathon voor jong en oud in de sporthal van Spiere-Helkijn, de gemeente waar Sunjo woont. In samenwerking met het gemeentebestuur konden sportieve zielen zich uitleven op Zumba, Yoga en nog veel meer.

Na de Power-Up-sportmarathon organiseerde vzw Wanyuri een spaghetti-avond. De sportievelingen konden weer op krachten komen, terwijl sympathisanten en nieuwsgierigen mee smulden van de spaghetti en meer te weten kwamen over onze organisatie en onze ambities. Het doel van deze avond was opnieuw om geld in te zamelen voor toekomstige projecten in Kameroen en om mensen bewust te maken van de problematiek en de manier van leven in het Afrikaanse land.

 

Rommelmarkt in Heule

In december 2017 trokken we met enkele leden van ons team naar de Rommelmarkt in Heule. Dit evenement werd extern georganiseerd in het kader van de Warmste Week, een initiatief van Studio Brussel om honderden goede doelen te helpen. Wanyuri huurde twee stands af. Het geld dat we daarvoor betaalden, ging integraal naar de Warmste Week. Wat we zelf hebben verkocht mochten we zelf houden voor onze eigen projecten. Helaas was het erg slecht weer en was de opbrengst niet zo goed, maar we hebben wel extra naambekendheid gecreëerd en mensen kunnen vertellen over het leven in Kameroen.

 

Liefdadigheidsbal in Yaoundé, Kameroen

Dit evenement werd georganiseerd in de hoofdstad van Kameroen, Yaoundé, waar ook welstellende inwoners van het land onze projecten hebben gesteund. Projecten die op het getouw werden gezet om de ontwikkeling van het hele land te stimuleren.
Het bal vond plaats in het Djeuga Palace Hotel met live entertainment van Tzy Panchak en Magascoefsi, die officieel hebben ingetekend om een rol als Wanyuri-ambassadeur op te nemen.

De artiesten op het liefdadigheidsbal steunen de vzw.

 

Voedseldonatie aan het weeshuis Good Shepherd in Fuchu 

Toen Sunjo in december in Kameroen was, heeft ze persoonlijk voedsel gedoneerd aan de kinderen in het weeshuis Good Shepherd in Fuchu.

Op dit moment voeren we gesprekken met de zusters die het weeshuis runnen om te bekijken hoe we hun kippenboerderij kunnen uitbreiden om zo hun inkomsten te verhogen en het weeshuis dus financieel sterker te maken.

 

Schoolgeld voor 100 kinderen

Vzw Wanyuri heeft 100 kinderen financieel geholpen. Zij kunnen nu zorgeloos een jaar naar school en katholiek onderwijs volgen. Zowel de ouders als de kinderen waren aanwezig bij de selectie van de 100 kinderen. Wil jij graag een kind steunen en hem of haar helpen om naar school te kunnen blijven gaan? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Voedselbedeling in Kumbo

Ook in de regio Nso/Kumbo hebben we twee voedselbedelingen georganiseerd. Onze vzw heeft de mensen daar eten, olie, rijst, schoenen, zeep, zout en andere levensmiddelen geschonken. De lokale bevolking kwam talrijk samen om Wanyuri te bedanken.

Net zoals 2017 wordt 2018 een jaar van geven en liefdadigheid. Binnenkort starten we met ons eerste ontwikkelingsproject in vijf scholen in Kumbo. Dankzij de financiële steun van de Belgische overheid in de vorm van subsidies en die van bedrijven, waaronder 4BetterResults, zullen we deze vijf scholen het volgende kunnen bezorgen:

  • Drinkbaar water
  • Moderne en gunstige schoolgebouwen
  • Schoolbanken en lesmateriaal
  • Betere toiletten
  • Sportmateriaal

Wij kijken er alvast naar uit! Bezoek onze website www.wanyuri.org voor meer informatie over onze organisatie, onze leden en onze projecten. Ontdek ook hoe je een project kan sponsoren of vrijwilliger kunt worden.

nl_NLNL