+32466184131 | +32486169250 info@wanyuri.org

Wanyuri nieuws en events

Geef kinderen in Kameroen een kans op onderwijs

Vzw Wanyuri werkt samen met 5 lokale scholen in Kumbo om een onderwijsproject uit te voeren. We willen 100 kinderen een kans op onderwijs schenken.

De scholen en hun directeurs zijn:

Doel

We willen honderd kinderen in Kameroen dit jaar de kans op lager onderwijs geven. De intelligente kinderen uit arme gezinnen in het dorp van de moeder van voorzitter Sunjo verdienen een eerlijke kans op onderwijs. Alle geselecteerde kinderen zijn afkomstig uit Banso (Kumbo, Bui Division), in de noordwestelijke regio van Kameroen.

 

Waarom

Kinderen zijn de toekomst van een land. We weten hoe belangrijk onderwijs is, en daarom willen we dat deze kinderen een kans op een betere toekomst krijgen. Ze hebben er immers zelf niet voor gekozen om in deze kansarme en moeilijke situatie te worden geboren.

 

Kostenplaatje

Een jaar basisonderwijs per kind in Kameroen kost ongeveer 59.000 CFA (89 euro). Deze kostprijs bevat de inschrijvingskosten, boeken, uniformen en schoenen. De inschrijvingskosten en kostprijs van de boeken verschillen uiteraard per leerjaar. Hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten:

  • Inschrijvingskost: 23.000 CFA (35 euro)
  • Uniform: 13.000 CFA (19 euro)
  • Schoenen: 8.000 CFA (12 euro)
  • Boeken: 15.000 CFA (23 euro)

 

Hoe kan jij ons helpen?

Wil jij een kind steunen via onze vzw? Dat kan! Je kan ons project steunen door een bijdrage te storten op onze projectrekening van Caritas: BE88 0000 0000 4141. Heel belangrijk is de mededeling die je toevoegt aan de overschrijving: P 1306/WANYURI/KAMEROEN. Voor vragen hierover kan je mailen naar sunjo@wanyuri.org. Deze zijn tot 45% fiscaal aftrekbaar.

Als sponsor kan je altijd meer informatie over het kind verkrijgen of contact hebben met het kind dat je steunt. Indien gewenst bezorgen wij de sponsor het schoolrapport van het kind, zodat die de resultaten kan opvolgen. Het staat de sponsor natuurlijk ook altijd vrij om het kind te helpen op andere vlakken.

Vzw Wanyuri heeft een plaatselijk, betrouwbaar net werk van vrijwilligers. Alle bijdragen die we ontvangen gaan integraal naar het project. Niets blijft hangen en alles is helemaal transparant. Onze plaatselijke vertegenwoordigers staan garant voor het correcte verloop van dit project.

 

Sunjo, voorzitter van vzw Wanyuri, is afkomstig uit Kameroen en kent de plaatselijke noden en gebruiken. Vanuit België wil ze zich inzetten om kinderen daar te helpen en hen een betere toekomst te bieden. Ter plaatse doen we een beroep op onze coördinator Pierot Claude Bongfen. Hij werkt als boekhouder bij de lokale gemeente (Kumbo) en houdt toezicht over alle projecten.

Daphne D’hondt, één van onze geëngageerde vrijwilligers met kinderen in Kameroen

 

Sunjo, voorzitter van Wanyuri, omringd door kinderen in Kameroen

nl_NLNL