+32466184131 | +32486169250 info@wanyuri.org

Wanyuri nieuws en events

Het Wanyuricentrum voor Mensenrechten en Ontwikkeling

Daphne en Sunjo zijn half september veilig terug kunnen komen naar België. Ondanks de aanhoudende rellen in Kameroen hebben ze de lopende en voltooide Wanyuriprojecten kunnen bezoeken en controleren. Daarnaast maakten ze van de gelegenheid gebruik om in ​​dialoog te treden met het team van Wanyuri Cameroon. Het doel hiervan was om een ​​beter zicht te krijgen op de problemen waarmee de lokale bevolking wordt geconfronteerd. Op die manier kan ervoor gezorgd worden dat de diensten die in de toekomst zullen aangeboden worden in het ‘Wanyuricentrum voor Mensenrechten en Ontwikkeling’ afgestemd zijn op de behoeften van de kansarme individuen. Er werden registratiepunten gevestigd in Firkov, Tooy, Tobin, Shuf en Meluf. De doelgroep voor de registratie zijn kansarme mensen die vastberaden en gemotiveerd zijn om hun leven te veranderen. Reeds 800 lokale inwoners hebben zich geregistreerd en werden onderverdeeld in groepen, waarbij elke groep een leider heeft die vervolgens de behoeften van zijn groep aan Wanyuri communiceert. Zo kunnen we hun problemen en de lokale realiteit beter in kaart brengen en erop inspelen.

Sunjo en Daphne hadden ook een gesprek met lokale instellingen, zoals de katholieke kerk en andere lokale non-profitorganisaties. Ze werden daarnaast hartelijk verwelkomd op de Belgische ambassade in de hoofdstad Yaoundé, waar ze de opzet en doelen van de toekomstige Wanyuriprojecten bespraken. Partnerships en netwerken met lokale organisaties zijn volgens Wanyuri de beste manier om de problemen van de lokale bevolking te begrijpen en hen er een oplossing voor te bieden. Indien u dus zelf lid bent van een organisatie die gevestigd is in de noordwestelijke regio van Kameroen en u zou het leuk vinden om deel uit te maken van de toekomstige projecten van Wanyuri, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.

Het doel van het Wanyuricentrum voor Mensenrechten en Ontwikkelingscentrum is om te fungeren als een multifunctioneel leercentrum waar de lokale bevolking nieuwe vaardigheden kan leren, een toevlucht kan zoeken, hun volledige economische situatie kan verbeteren en onafhankelijk kan worden. Op deze manier groeit en ontwikkelt de economie in de noordwestelijke regio zich als één geheel dankzij de tewerkstelling die het centrum zal creëren en de kennis die het zal verspreiden. Het centrum zal ook een tijdelijk gastenverblijf zijn voor zowel internationale als lokale experten die hun diensten wijden aan trainingsprogramma’s die aangeboden zullen worden aan de lokale bevolking en leden van het centrum. Dit alles onder het motto: “Geef ze niet gewoon vis, maar leer ze hoe ze moeten vissen.”

Het volledige Wanyuriteam en sponsors zijn enthousiast over dit project en kijken alvast uit naar de realisatie ervan. Bij deze willen we dan ook graag een oproep doen naar individuen die graag deel willen uitmaken van ons team om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen en ons te laten weten hoe je een bijdrage wilt leveren.

nl_NLNL