+32466184131 | +32486169250 info@wanyuri.org

Wanyuri nieuws en events

Sunjo en Daphne naar Kameroen

Heb jij ook soms het gevoel dat het leven aangenamer is wanneer je je steentje kunt bijdragen? Vind jij het ook een heerlijk gevoel wanneer jouw inspanningen het leven van een ander beter maken?

Wees elke dag vriendelijk tegen vreemden en breng anderen aan het glimlachen.

Ik ben ervan overtuigd dat we gelukkig mogen zijn wanneer we in staat zijn om te geven. ‘Giving makes you beautiful’, luidt de slogan van Wanyuri.

En dat we kunnen geven, is vooral te danken aan iedereen die ons reeds financieel gesteund heeft. Een oprechte dankjewel aan al onze sponsors, donoren en sympathisanten die Wanyuri steunen en het leven in Kumbo, Kameroen helpen te verbeteren. Het doel van Wanyuri is anderen de mogelijkheid te geven het leven van minderbedeelden te verbeteren, en daar slagen we ook in.

Het is nog niet lang geleden dat jullie ons voedselproject in december hebben gesteund door wenskaarten van ons te kopen. Met de opbrengst daarvan hebben we een Kerstmaaltijd en wasproducten kunnen kopen voor bijna 1500 inwoners in Kumbo.

Recenter nog kwamen jullie met ons sporten en eten tijdens onze Power-Up voor Kameroen in Ingelmunster. Fantastisch! De opbrengsten daarvan gingen rechtstreeks naar ons sanitair project. We kunnen bijna niet onder woorden brengen hoe sterk jullie gulle gebaar onze projecten stimuleren om de levens van de inwoners in Kumbo te verbeteren. Maar neem het van mij aan: ik groeide op in deze regio en jullie inspanningen en financiële bijdragen worden bijzonder geapprecieerd door de plaatselijke bevolking. Jullie kunnen je niet inbeelden hoezeer jullie op deze manier het leven van kansarmen beïnvloeden.

Ons waterproject rondden we af in mei. We konden meer dan 20.000 mensen voorzien van proper drinkwater. Het sanitair project is ondertussen ook volop aan de gang. Hierbij zullen we de leeromstandigheden in vijf scholen aanzienlijk verbeteren. Het betreft de scholen in Meluf, Tooy, Shuf, Firkov en Tobin, vijf scholen in afgelegen dorpen. Met dit project zullen we het leven van zo’n 8000 inwoners sterk verbeteren. Hier word ik gelukkig van. Niet omdat ik zelf uit deze gemeenschap afkomstig ben, maar wel omwille van het feit dat onze goede daden deze kinderen zullen stimuleren om later ook iets goeds te doen voor anderen.

Ik schrijf dit neer omdat ik onze sympathisanten wil laten weten dat Daphne, één van onze bestuursleden, en mezelf enorm blij zijn dat we op dit moment in Kameroen kunnen zijn en daar onze projecten kunnen gaan bekijken. Daphne is bovendien verpleegkundige van opleiding, waardoor we ook trainingen en lezingen zullen kunnen geven over diabetes en hygiëne in enkele van deze afgelegen dorpen. Daphne doet dit allemaal vrijwillig omdat ze haar kennis wil delen en zo een verschil te maken in het leven van anderen.

Uiteraard zullen we het aangename aan het nuttige koppelen en door Kameroen reizen om het land beter te leren kennen.

Graag benadruk ik dat deze reis volledig op eigen kosten plaatsvindt en dat vzw Wanyuri hier op geen enkele manier in tussenkomt.

Ben jij expert in bepaalde materie, een student of jong-afgestudeerde en wil jij je kennis delen en levens in Kumbo, Kameroen verbeteren? Neem dan contact met ons op en word lid van vzw Wanyuri. Wie weet gaan we binnenkort samen naar Kameroen om vrijwilligerswerk te doen.

In september is het weer tijd om terug naar school te gaan, ook in Kameroen. Momenteel loopt ook ons Onderwijsproject waarbij je een kind uit onze 100 geselecteerde kinderen kunt steunen en helpen om weer naar school te gaan in de regio waar wij actief zijn. Surf naar https://wanyuri.org/geef-kinderen-in-kameroen-een-kans-op-onderwijs/ voor meer informatie. Alle giften zijn tot 45% fiscaal aftrekbaar.

Wat zou het leven zijn zonder goed te doen voor een ander? Hopeloos en leeg, in mijn ogen. Het is jouw keuze. Wacht niet tot je over hebt om te geven, maar geef omdat je het echt wilt en echt een verschil wilt maken.

 

Sunjo

Voorzitter van vzw Wanyuri

nl_NLNL