+32466184131 | +32486169250 info@wanyuri.org

Wanyuri nieuws en events

Voorzitter Sunjo bezoekt de regio’s waar vzw Wanyuri actief is

Sunjo bracht in december 2017 een drietal weken door in Kameroen, haar moederland. Daar organiseerde ze onder meer een liefdadigheidsbal in de hoofdstad Yaoundé, een voedselbedeling in Meluf en een weeshuis in Fuchu en kreeg ze een stuk grond cadeau waarop we later een ontwikkelingscentrum kunnen bouwen. Daarnaast werden de eerste stappen gezet voor ons waterproject dat binnenkort van start zal gaan.

Sunjo Relindis Kiven, de oprichter van vzw Wanyuri bezocht Kameroen in december om met eigen ogen de situatie in de regio te zien. Het voedselbedelingsproject werd uitgevoerd en de eerste stappen werden gezet voor het waterproject dat zal aanvangen begin februari. We zeggen er graag bij dat alle kosten van deze reis persoonlijk werden betaald door Sunjo, en niet met het geld van de organisatie. Daarnaast willen we ook graag alle mensen nogmaals bedanken die wenskaartjes hebben gekocht, zodat Wanyuri geld kon inzamelen om eten uit te delen in Kameroen met Kerstmis.

Liefdadigheidsbal

Sunjo organiseerde in samenwerking met de Kameroense vzw Wanyuri een liefdadigheidsbal op 16 december in Yaoundé. Tijdens dit evenement werd geld ingezameld voor het waterproject dat binnenkort van start zal gaan in Kumbo. Heel wat vrienden, familie en weldoeners hebben onze vzw gesteund tijdens dit liefdadigheidsbal.

Daarnaast kwamen ook de traditionele dansgroepen uit Nso in grote getale hun waardering en steun uiten voor vzw Wanyuri. Ze zorgden voor een bijzondere, culturele sfeer op het bal.

Ook heel wat lokale bedrijven, waaronder Dream-Boutique (https://www.facebook.com/dreamboutiqueyde/) uitten hun steun. Deze onderneming organiseerde een kledingveiling tijdens het bal en alle opbrengst ging naar het waterproject van Wanyuri. Helaas werd er niets verkocht tijdens het evenement, maar we appreciëren dit gebaar enorm.

De Kameroense designers Amah Fashion House https://www.facebook.com/amahfashionhouse/ en Sunjokia Designs http://sunjokia.com/ gaven Wanyuri ook een duwtje in de rug.

Tijdens haar verblijf in Kameroen, zorgde Sunjo ook voor heel wat media-aandacht in Kameroen, zodat het hele land op de hoogte werd gebracht van het bestaan van de Wanyuri Foundation. Zo werd de vzw voorgesteld op live televisie en verschillende radiostations.

Bezoek aan weeshuis St. Augustine

Sunjo zette haar reis verder met een bezoek aan het weeshuis St. Augstine in het dorpje Fuh in Yaoundé, de hoofdstad. Dit deed ze samen met een lokale liefdadigheidsorganisatie, genaamd Beauty of Now, BON). De leden van BON hadden voedselpakketten voor de kinderen voorbereid en hadden heel wat cadeautjes mee. Het hoeft niet gezegd dat dit een bijzonder emotionele ervaring was voor onze voorzitster.

Wil je graag meer informatie om één van deze lieve weeskinderen te helpen via BON? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Voedselbedeling in Banso/Kumbo

Sunjo reisde verder van Yaoundé naar Banso/Kumbo in het noordwesten van Kameroen. Op 19 december organiseerde Wanyuri daar immers een voedselbedeling. Het team van Wanyuri Kameroen en Sunjo werden hartelijk onthaald door de lokale bevolking. Ze werden getrakteerd op een traditionele dans. Met het geld dat Wanyuri België had ingezameld door de verkoop van wenskaarten, konden we eten kopen ter plaatse en dit uitdelen aan de bevolking. Weeskinderen en weduwen kwamen hierbij op de eerste plaats.

Mooie kans voor een ontwikkelingscentrum

Sunjo had de eer om aan het dorpshoofd de doelen en ambities van Wanyuri voor te stellen, waarop hij besliste om de vzw een stuk grond cadeau te doen. We willen immers in de komende vijf jaar een ontwikkelingscentrum bouwen waar onder meer Kameroense landbouwers landbouwtechnieken aangeleerd zullen krijgen en waar we projecten kunnen organiseren om de levensstandaard van de lokale bevolking te verbeteren. We kunnen niet dankbaar genoeg zijn voor deze mooie kans en de overduidelijke steun die we krijgen van de plaatselijke overheid.

Na een meeting met de bouwaannemers en ingenieurs waarmee we zullen samenwerken voor het waterproject en het sanitair project in de scholen in Meluf, Firkov, Tooy, Tobin en Shuf, trok Sunjo naar Bamenda, een andere stad in het noordwesten van Kameroen.

Bezoek aan weeshuis Good Shepherd

In Bamenda bezocht Sunjo het weeshuis Good Shepherd in Abangoh waar ze eerder al voedsel heeft gedoneerd. Ze sprak er met zusters Benedict en Mary over hoe Wanyuri kon helpen om de kippenboerderij van het weeshuis uit te breiden. Door de uitbreiding van de kippenboerderij te steunen, kunnen we het weeshuis meer geld helpen verdienen om zo voor de weeskinderen te kunnen zorgen. Ook dit project willen we graag binnen de vijf jaar uitvoeren.

Wil je het weeshuis graag een duwtje in de rug geven? Dan kan je ons ook altijd contacteren.

 

Vzw Wanyuri is uniek in zijn soort in die zin dat onze oprichter een persoonlijke connectie heeft met zowel Kameroen als België. Hierdoor hebben wij een bijzonder goed inzicht in beide culturen en hebben we ter plaatse een team van betrouwbare mensen dat ervoor zorgt dat elke cent en inspanning rechtstreeks naar onze projecten gaat.

Wil jij meehelpen bij één van onze volgende projecten of evenementen? Neem dan snel contact met ons op!

nl_NLNL