+32466184131 | +32486169250 info@wanyuri.org

Wanyuri nieuws en events

Vzw Wanyuri bezoekt de Vrije Centrumschool in Zwevegem

Op 12 en 13 maart 2018 bezocht vzw Wanyuri de Vrije Centrumschool in Zwevegem. Eén van de leerlingen op het einde van onze lezing zei: “Ik ben heel blij dat ik in België geboren ben. Wat kunnen we doen om de kinderen in Kameroen te helpen?”. Een prachtige afsluiter van deze geslaagde sensibiliseringscampagne!

Na onze succesvolle, eerste ervaring met lezingen in de gemeenteschool De Wingerd in Ingelmunster, trokken we afgelopen maandag en dinsdag (12 en 13 maart 2018) naar de Vrije Centrumschool in Zwevegem.

Voorzitter Sunjo en bestuursleden Darline, Paul en Daphne lieten de leerlingen van het derde t.e.m. het zesde leerjaar op een creatieve manier in aanraking komen met de cultuur van Kameroen. Zo werd een vergelijking gemaakt tussen het leven van de kinderen in België en die in Kameroen aan de hand van beeldmateriaal. “De leerlingen waren heel interactief en aandachtig. De kinderen vertelden ons dat ze blij waren dat ze in België geboren zijn en vroegen uit zichzelf wat ze konden doen om de kinderen in Kameroen te helpen. Dit maakte het voor ons nog zoveel leuker om de lezingen te geven. We willen dan ook graag de school bedanken voor hun gastvrijheid en de kinderen voor hun enthousiasme!”, aldus bestuurslid Daphne D’hondt.

De kinderen kregen daarnaast uitleg over wat vzw Wanyuri wil betekenen voor de Kameroense kinderen. Hierbij stoomden de bestuursleden hen alvast klaar voor de sportmarathon die op 30 juni 2018 zal plaatsvinden in Ingelmunster. 

nl_NLNL