+32466184131 | +32486169250 info@wanyuri.org

Wanyuri nieuws en events

Vzw Wanyuri bezoekt gemeenteschool De Wingerd in Ingelmunster

Op 25 januari 2018 trok een driekoppige delegatie van vzw Wanyuri naar gemeenteschool De Wingerd in Ingelmunster. Daar gaven Sunjo, Darline en Paul meer uitleg over de vzw en onze projecten aan de kinderen uit het tweede tot en met het zesde leerjaar.

Alles stond in het teken van de kinderen. Daarom werd een vergelijking gemaakt tussen het leven van de kinderen in Kameroen en die in België aan de hand van een leerrijke PowerPoint en heel veel beeldmateriaal.

Sunjo heeft de kinderen heel hartelijk onthaald, op zijn Afrikaans: een warme, enthousiaste glimlach, een positieve uitstraling en leuke djembémuziek”, aldus leerkracht Lucie Vanderper van het zesde leerjaar. “De kinderen stelden heel wat vragen en die werden één voor één heel eerlijke beantwoord. Ze waren erg onder de indruk en beseffen nu maar al te goed hoe goed ze het hier hebben.”

Dit was alvast een mooie, eerste ervaring met lezingen in het onderwijs voor vzw Wanyuri. Momenteel zijn er nog gesprekken gaande met andere scholen om ook daar te gaan vertellen over Kameroen, onze vzw en onze projecten.

Werk jij in een school of ken je iemand die in onze lezingen interesse zou kunnen hebben? Neem dan snel contact met ons op!

nl_NLNL