+32466184131 | +32486169250 info@wanyuri.org

Wanyuri nieuws en events

VZW WANYURI IN KUMBO-KAMEROEN.

VZW Wanyuri werkt sinds 2016 in achtergesteld dorpen in Kameroen om de leven omstandigheden van de mensen te verbeteren.

Sinds dien hebben wij succesvol met de lokale partners drinkbaar water voorzien, toiletten in scholen gebouwd, les lokalen renoveren en bijbouwen en les materialen voorzien aan de allerarmste scholen in dit regio.

Dankzij de talrijke schenkers, partners en vrijwilligers die zich samen met ons inzetten voor het algemeen belang van de arme bevolking van de dorpen in Banso-Kumbo konden we dit realiseren.

Veel mensen en organisaties hebben geloofd in de doelstellingen van ons project en hebben ons project gesteund.

We zijn goed begonnen en wij hebben met succes het geld verzameld om drinkbaar water te kunnen brengen aan de vijf dorpen waar wij ons project wilden uitvoeren.

Wanyuri water project
Wanyuri team op bezoek van de projecten in Kameroen

Wij hebben ook met succes de hygiënische omstandigheden van de scholen kunnen verbeteren door nieuwe en betere latrines te bouwen.


(Voor, een bron van ziektes) . Na, de nieuwe latrinesWij hebben ook de leslokalen voorzien van banken, tafels, stoelen en kasten in deze vijf scholen. Deze voorzieningen werden direct eigendom van de lokale parochie die de scholen controleert om er voor te zorgen dat iemand zich echt goed blijft ontfermen over deze noodzakelijke meubels.

Wij waren juist bijna gedaan met de heropbouw van de leslokalen in een van de scholen toen de burgeroorlog in Kameroen uitbrak. Het Engels sprekende deel vecht daarin tegen de overheid omdat ze zich sterk gediscrimineerd voelen. Wij moesten dan stoppen met het project gezien er niemand op straat mocht komen en kinderen ook niet naar school mochten gaan. Lees meer over de situatie in Kameroen hier:

https://www.mo.be/analyse/engelstalige-crisis-kameroen-escaleert-tot-vuile-oorlog

De beoogde scholen werden voorzien van noodzakelijke materialen en de renovatie en bijbouwen van leslokalen door vzw Wanyuri in deze achtergesteld dorpen.

Renovatie en bij bouwen in de scholen.

Leslokalen heropbouwen momenteel niet afgeronden door de crisis in Kameroen.Wij gaan verder met onze projecten in Kameroen als het land weer stabiel is.

nl_NLNL