+32466184131 | +32486169250 info@wanyuri.org

Wanyuri nieuws en events

Vzw Wanyuri organiseert 2e Power-Up voor Kameroen in Ingelmunster

Alle opbrengst gaat naar het waterproject en sanitair project van vzw Wanyuri

Wanyuri, een vzw uit Spiere-Helkijn, werd eind 2016 opgericht om een betere levensstandaard in Kameroen na te streven. Ten voordele van het lopende waterproject en het toekomstige sanitair project in de regio Kumbo organiseert Wanyuri op zaterdag 30 juni voor de tweede keer de benefietactie Power-Up voor Kameroen, deze keer in Ingelmunster.

Ook deze editie van Power-Up voor Kameroen bestaat uit twee delen: een sportmarathon in de namiddag en een spaghettiavond. Van 14 tot 17 uur staan trainers Stefanie Bouckaert, Sophie Byster, Elke Ghekiere en Amélie Holvoet klaar om zowel volwassen sportievelingen als actieve kids uit de bol te doen gaan met Power Zumba, Hot Zumba, Power-Up Plyometrics (HIIT) en kinderzumba. In de sporthal van Ingelmunster is er nadien de mogelijkheid om te douchen.

‘s Avonds wordt er net zoals vorig jaar lekkere spaghetti geserveerd met een verkoelend drankje of zomerse cocktail. Bezoekers kunnen hun kans wagen bij de tombola en één van de mooie prijzen in de wacht slepen. Dit jaar vindt de spaghettiavond plaats in het Cultuurfabriek in Ingelmunster.

De opbrengst van deze benefietactie gaat integraal naar de projecten van vzw Wanyuri, die overigens ook de steun krijgen van de Provincie West-Vlaanderen. Op dit moment loopt de laatste fase van het waterproject, waarbij we in 5 scholen in de regio Kumbo waterputten hebben gebouwd. Binnenkort vangt het sanitair project aan, met als doel de kinderen, het personeel en buurtbewoners betere hygiënische omstandigheden aan te reiken.

De sportmarathon vindt plaats in de sporthal in Ingelmunster. Tickets kosten 10 euro. Voor de spaghettiavond verhuizen we naar het Cultuurfabriek in Ingelmunster waar bezoekers voor 15 euro kunnen genieten van een heerlijke spaghetti. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar via sunjo@wanyuri.org of via de Facebookpagina van Wanyuri.

Over Wanyuri

De vzw Wanyuri werd in december 2016 opgericht door Relindis Sunjo. Zij is zelf afkomstig uit Kameroen en wil iets doen aan de schrijnende omstandigheden waarin mensen er leven. Het woord ‘Wanyuri’ betekent ‘kind van Yuri’. Yuri is de overleden mama van Relindis die haar leven in Kameroen wijdde aan het helpen van straatkinderen. Haar dochter wil haar werk graag vanuit België verderzetten met deze vzw. Wanyuri wil in de toekomst niet alleen arme kinderen en weduwen helpen, maar ook de plaatselijke landbouw en lokale economie stimuleren door bijvoorbeeld waterputten aan te leggen en elektriciteit te voorzien.

nl_NLNL