+32466184131 | +32486169250 info@wanyuri.org

Wie zijn we?

Wanyuri wil het verschil maken voor kansarmen in Afrika

Financiële integriteit

Wanyuri Foundation rapporteert helder over hoe elke ingezamelde euro wordt uitgegeven. Alle donaties en geldinzamelingen worden rechtstreeks in de projecten geïnvesteerd.

We willen dromen teruggeven

Vzw Wanyuri wil onder meer kansarme kinderen, gezinnen, landbouwers en weduwen helpen om voor zichzelf te zorgen en hun dromen waar te maken.

Grondige projectopvolging

Wanyuri Foundation werd zowel in België als in Kameroen opgericht. Ter plaatse kunnen wij rekenen op onze betrouwbare coördinator Bongfen. Hij volgt alle projecten op de voet voor ons op.

Samenwerken, samen groeien

We staan ​​open voor samenwerkingen met andere stichtingen, liefdadigheidsorganisaties en vzw’s die net zoals ons in Afrika actief zijn. Ook rekenen we op lokale vrijwilligers en organisaties die ons ter plaatse steunen.

Vzw Wanyuri in een notendop

Vzw Wanyuri werd opgericht in december 2016 en helpt onder meer kansarme gezinnen, kinderen, landbouwers en weduwen in Kameroen. Ons doel is om de mensen daar niet alleen financieel en materieel te helpen, maar hen ook te leren om voor zichzelf te zorgen. Vzw Wanyuri werd zowel in Kameroen als in België opgericht om volledige transparantie te garanderen en voldoende controle te hebben over de projecten ter plaatse.

Het team van Wanyuri Foundation bestaat uit een Raad van Bestuur en vrijwilligers. Al deze enthousiaste helpende handen werken vrijwillig mee aan de projecten en doelstellingen van Wanyuri en ijveren voor een betere wereld.

Raad van Bestuur

Voorzitter: Sunjo Relindis Kiven
Penningmeester: Paul Vande Kerckhove
Secretaris: Darline Vancoillie
Hulpsecretaris: Daphne D’hondt
Bestuurslid: Pieter Lecomte
Bestuurslid: Marc Deneckere

Onze coördinator in Kameroen

Pierot Claude Bongfen is onze coördinator ter plaatse. Naast zijn vaste job engageert hij zich om de projecten van Wanyuri Foundation op de voet op te volgen en te zorgen dat alles eerlijk en correct verloopt.

Onze vrijwilligers

Naast de Raad van Bestuur en onze coördinator in Kameroen rekent de vzw natuurlijk ook nog op heel wat vrijwilligers. Zij helpen mee bij de organisatie van evenementen en zijn bijzonder geëngageerd om bij te dragen aan een betere wereld.

– Phebe D’hondt
– Manfred Vanhulle
– Koen Deforche
– Kurt Vandewalle
– Elias Vandewalle
– Karin Vandewalle
– Rita Vandewalle

Waarin onderscheiden wij ons van andere liefdadigheidsorganisaties?

Onze integriteit, verantwoordelijkheid en transparantie maken ons anders. Oprichtster Sunjo Relindis Kiven is opgegroeid in Afrika, en heeft dus een diep inzicht in de cultuur en hoe de mensen daar werken en leven. Dit is essentieel voor het succesvol uitvoeren van projecten in deze regio van de wereld.

Vzw Wanyuri voert steeds haalbaarheidsstudies en kostenanalyses uit voordat we van start gaan met onze projecten. Op deze manier kunnen we verantwoord en efficiënt omgaan met elke cent.
We kunnen veel bereiken met de ingezamelde fondsen, en er echt voor zorgen dat het geld wordt gebruikt waarvoor het is bedoeld.

Het team achter Wanyuri

Dit is de drijvende kracht achter Wanyuri: stuk voor stuk geëngageerde mensen die willen bijdragen aan een betere wereld. Heb jij ook een hart voor mensen die het minder goed hebben en wil jij hen helpen? Neem dan snel contact met ons op. Alle hulp is van harte welkom.
Sunjo Relindes Kiven
Sunjo Relindis Kiven
Oprichter en voorzitter

Ik heb vzw Wanyuri opgericht omdat ik zelf afkomstig ben uit Kameroen en dus de harde realiteit van armoede maar al te goed ken. Daarom wil ik het werk van mijn moeder voortzetten. Ik woon samen met mijn Vlaamse man en zijn twee kinderen in Spiere-Helkijn. Sporten en mode zijn mijn passie, en in de Caribbean gaan wonen is mijn grootste droom.

Paul Vande Kerckhove
Paul Vande Kerckhove
Penningmeester

Als mede-oprichter van Wanyuri hoop ik natuurlijk dat we zullen uitgroeien tot een volwaardige ontwikkelingshulporganisatie. Het is een mooie kans om iets te betekenen voor Kameroen en de bevolking. Ik ben al langer vrijwilliger bij verschillende organisaties, maar nu ben ik voor het eerst heel nauw betrokken bij alle activiteiten. Onze vzw staat nog in zijn kinderschoenen, maar de Raad van Bestuur en de vrijwilligers zijn erg divers en hebben elk hun eigen talenten, waardoor ik zeker geloof in onze toekomst.

Pieter Lecomte
Pieter Lecomte
Bestuurder
Daphne D'hondt
Hulpsecretaris

Tijdens mijn opleiding verpleegkunde heb ik in Kameroen stage gelopen. Met mijn eigen ogen kon ik er zien hoe de bevolking er op dit moment voor staat. Als vrijwilliger en hulpsecretaris van vzw Wanyuri hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen en de levensomstandigheden in Kameroen te kunnen verbeteren. Momenteel woon ik in Wielsbeke en ben ik kotstudent in Gent. Reizen, sporten en nieuwe uitdagingen aangaan; daar hou ik van. Later wil ik graag in een brandwondencentrum werken, een paar jaar bij Artsen Zonder Grenzen werken en een wereldreis maken.

Pierot Claude Bongfen
Coördinator vzw Wanyuri in Kameroen
nl_NLNL