+32466184131 | +32486169250 info@wanyuri.org

Het verhaal van Wanyuri

Wanyuri, kind van Yuri

Vzw Wanyuri werd in december 2016 opgericht door de Kameroense Sunjo Relindis Kiven die al enkele jaren in België woont met haar Vlaamse man. Met Wanyuri Foundation wil Sunjo het werk van haar mama, een vrouw met een bijzonder groot hart, verderzetten. Zelf had ze niet veel, maar toch hielp ze iedereen die hulp nodig had. Haar bijnaam was Yuri, en dat betekent ‘luisteren’. Sunjo en enkele van haar zussen willen het werk van hun moeder in leven houden en verderzetten. Daarom richtten ze vzw Wanyuri op, wat ‘kind van Yuri’ betekent.

De vzw wil kansarme kinderen, gezinnen, landbouwers en weduwen helpen in Kameroen. In eerste instantie is Wanyuri actief in Kumbo/Banso, een regio met 43 dorpjes en een kleine 130.000 inwoners. De kleine dorpjes hebben te kampen met slechte sanitaire voorzieningen, gebrek aan drinkwater en elektriciteit, kleine en vervallen schoolgebouwen zonder schoolmaterialen en banken, gebrek aan vruchtbaar land en nog zoveel meer… Daarom organiseren wij op investeringsprojecten om financiële en materiële hulp te bieden aan de lokale bevolking. Maar dit is niet de manier waarop wij hen willen blijven helpen in de toekomst. We willen de Kameroense inwoners leren om zelfstandig voor zichzelf te zorgen, zodat ze geen buitenlandse hulp meer nodig hebben en hun culturele eigenheid kunnen behouden en verder ontwikkelen.

Vzw Wanyuri ijvert steevast naar transparantie. Alle donaties worden dan ook direct overgedragen aan lopende projecten. Op aanvraag kunnen wij alle rapporten en cijfers van lopende of afgelopen projecten bezorgen.

We staan ook steeds open om samen te werken met andere stichtingen, liefdadigheidsorganisatie en vzw’s die in Afrika actief zijn. Ook rekenen we op lokale vrijwilligers en organisaties die ons ter plaatse ondersteunen.

Wij zijn steeds op zoek naar vrijwilligers en financiële hulp. Wil jij graag je steentje bijdragen en kansarme mensen helpen om hun dromen waar te maken? Klik hier voor meer informatie.

JIJ kunt het verschil maken!

Investeer samen met ons in de dromen van de kansarmen, want iedereen verdient een kans om de armoede te ontgroeien. Wij zijn blij met jouw donatie, hoe groot of hoe klein ook. Elke cent gaat rechtstreeks naar onze projecten.

Kies een project en doneer nu
nl_NLNL