Wanyuri Project

Providing clean and safe drinking water to the people of the village of Mimbam in the central region of Cameroon Yaounde

Schoon en veilig water voor iedereen

Investeren in waterprojecten — en ervoor zorgen dat schoon water blijft stromen voor de volgende generatieis geen gemakkelijke taak.

Investeren in waterprojecten en ervoor zorgen dat schoon water blijft stromen voor de volgende generatieis geen gemakkelijke taak. Om dit werk mogelijk te maken, werken we samen met ongelooflijke lokale bedrijven die gespecialiseerd zijn in waterboringen en watertankconstructies. Lokale aanemers die de lokale taal, cultuur en het risico van vuil water als geen ander begrijpen.
Statistieken tonen aan dat 1 op de 10 mensen over de hele wereld geen toegang heeft tot schoon en veilig drinkwater. Het is onze missie sinds de oprichting van Wanyuri Foundation in 2016 om deze statistieken te helpen veranderen door ervoor te zorgen dat meer gemeenschappen in West-Afrika, met name in Kameroen, toegang hebben tot schoon en veilig water. We hebben in totaal 8 waterpompsystemen gebouwd in 8 verschillende gemeenschappen(Tobin, Shuf, Tooy, Firkov, meluf, sisia waterproject, Dimako & Awae-essabi) in verschillende provincies in Kameroen. We hebben meer dan 80.000 mensen toegang gegeven tot schoon en veilig water.

Wanyuri Water tank

 

Water supply to the community.
Wanyuri Water Project

 

 

In 2022 hebben we ons gecommitteerd om 4 watersystemen op zonne-energie te bouwen in 4 verschillende gemeenschappen om schoon en veilig water te leveren.
Dimako & Awae communities was een succes, meer dan 30,000 mensen toegang tot proper drink water.
We beginnen nu in september met de bouw van dit milieuvriendelijke watersysteem op zonne-energie in de Mimbam-gemeenschap dat continu voor schoon en veilig water zal zorgen voor de lokale mensen.

Deze keer zal onze oprichter samen met enkele bestuursleden van wanyuri foundation aanwezig zijn om de start van het mimbam water project te herdenken.

We willen nogmaals alle sponsoren van dit project bedanken:
Provincie West-Vlaanderen,Wilde Ganzen, Pater-Roose, Diverse bedrijven en particulieren.
Laten we doorgaan met het goede werk, schoon en veilig water voor iedereen. Eén gemeenschap tegelijk.

Aannemer die het project uitvoert: NJANKA CONSTRUCTION

Total projectkost: 57398€

Sponsoren:

Provincie west-vlaanderen :

39 998,5 euro

 

Wilde-ganzen

4Betterresults.be

Donations here

Payment method
Bank Transfer
(you will receive payment instructions after submitting this form)

Any questions about this? Please contact us

Volunteers needed

You too can be part of the Wanyuri team.
Together we can improve livelihoods.

en_USEN