Wanyuri Project

Wanyuri Skills & Development Center

We  hebben in de hoofdstad van Kameroen Yaoundé een vaardighedencentrum gelanceerd met als doel alleenstaande moeders en jonge mensen op te leiden en uit te rusten met vaardigheden die om hun eigen bedrijf te starten of een baan te vinden

Het doel van het Wanyuri vaardighedencentrum is  een multifunctioneel leercentrum waar de lokale bevolking nieuwe vaardigheden kunnen leren om hun economische situatie kunnen verbeteren en onafhankelijk kunnen worden. Op deze manier groeit en ontwikkelt de economie in de noordwestelijke regio zich als één geheel dankzij de tewerkstelling die het centrum zal creëren en de kennis die het zal verspreiden. Het centrum zal ook een tijdelijk gastenverblijf zijn voor zowel internationale als lokale experten die hun diensten wijden aan trainingsprogramma’s die aangeboden zullen worden aan de lokale bevolking en leden van het centrum. Dit alles onder het motto: “Geef ze niet gewoon vis, maar leer ze hoe ze moeten vissen.”

Mensen zoals  Ernestine (17jaar en zwanger van de tweede kind)

En ze is de kostwinner voor haar 3jongere bros want Papa en mama zijn overleden

Wanyuri Kameroen heeft als hoofddoel om tegen armoede te strijden in enkele dorpen in Kameroen
en een betere levenskwaliteit aan de mensen te bieden. Wij willen dat de inwoners daar meer zelfstandig voor zichzelf te kunnen zorgen, zodat ze geen hulp van buitenaf, vb. uit Europa, meer nodig hebben en dat ze dit alles kunnen bereiken terwijl ze hun culturele eigenheid kunnen behouden.

Sinds de uitbrak van de Burgeroorlog, en nu Covid19, het leven wordt maar moelijker. De bevolking daar hebben ons hulp meer dan nooit nodig. Door de lock down én avondklok in de regio mensen kunnen geen handel meer drijven op de lokale marktjes, leraren hebben geen werk door de sluiting van scholen, … terugvallen op een werkloosheidsuitkering bestaat daar niet. Overleven is de regel!

Vele van de bevolking zijn op vlucht naar de hoofdstad Yaounde om een betere leven te zoeken. Ze slapen op straat en gaan dagen zonder te douchen, vele van hun hebben familie leden verloren en sommigen hebben lopen rond met wonden van kogels geschoten door de politie.

DOEL:
Train en rust kwetsbare personen uit met vaardigheden die nodig zijn om een ​​bedrijf te starten of een baan te krijgen. Op deze manier helpen we armoede uit te roeien.

Fase 1: Kopen van computers, laptops, naaimachines & kapsalon materialen nodig voor de opleidingen via het leer centrum.

Fase 2: Bouwen van een multipurpose leercentrum in de hoofdstad Yaounde.

Fase 3: Bouwen van een landbouw winkel, met kwaliteitsvol landbouw zaden en materialen dat we aan de mensen kunnen uitlenen aan goedkopere prijzen.

Voor steun aan dit project, gebruik alstublieft: Ons project rekeningnummer bij Koning Boudewijnstichting

 

Donations here

Payment method
Bank Transfer
(you will receive payment instructions after submitting this form)

Any questions about this? Please contact us

Volunteers needed

You too can be part of the Wanyuri team.
Together we can improve livelihoods.

en_USEN